Home Producten Bedrijf Links Contact
>> De Ginsengwortel
>> Gezondheid
>> Het bedrijf
>> Inspiratie


>> Ginseng capsules
>> Ginseng shampoo
>> Ginseng zalf
>> Boerenkracht

 

 


Toe aan wat inspiratie?
   


>> Lamsbout met Toon's aardappelen

>> Belgische friet van Nederlandse aardappelen

>> Relaxdag met Ginseng

 

 

 


 

  Lamsbout met Toon's aardappelen

Toon van der Heijden teelt o.a. aardappels en is Schoon Water deelnemer.
Hij maakt gebruik van duurzame gewasbeschermingsmethoden zoals een waarschuwingssysteem en de wingssprayer.

"Dit recept met lamsbout, groente en aardappels is heerlijk in de winter”

Ingrediënten voor 4 personen:

>> 4 sjalotten
>> 200 g pastinaak
>> 200 g koolraap
>> 200 g winterwortel
>> 200 g spruitjes
>> 1 eetlepel olie
>> 1 limoen
>> 1 eetlepel honing
>> 1 eetlepel (wal)notenolie

 

Voorbereiding:

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de sjalotten in halve ringen, de pastinaak en de koolraap in reepjes en de wortelen in plakjes. Halveer eventueel grote spruitjes.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de sjalotten glazig.
  4. Voeg de rest van de groente toe met een paar lepels water en smoor de groente in ca. 7 minuten beetgaar.
  5. Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de limoen uit.
  6. Maak de groente op smaak met wat geraspte limoenschil, limoensap, de honing en de notenolie.
  7. Laat de groente afgedekt een paar uur marineren.
  8. Warm de groente weer op of geef de groente op kamertemperatuur.
 

Ingredienten:

>> Een flinke lamsbout
>> 1 kilo aardappelen
>> rozemarijn
>> 2 tenen knoflook
>> 1 (rode) ui
>> zout
>> peper
>> olijfolie
>> scheutje witte wijn

 

Bereiding lamsbout met aardappelen:

  1. Wrijf de lamsbout in met olijfolie, zout, peper, fijngehakte rozemarijn en geperste knoflook.
  2. Schil de aardappelen en snij deze in flinke stukken. Nieuwe aardappelen zijn lekker met schil! Snij de ui ook in kwarten.
  3. Leg de lamsbout in een grote (ingevette) ovenschaal en leg hieromheen de aardappelen en de ui. Strooi er wat zout en rozemarijn over. Schenk wat olijfolie over het geheel. Dek af met aluminiumfolie.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het geheel. Voor het vlees geldt: 13 minuten per 450 gram voor rosé en 20 minuten per 450 gram voor doorbakken. Keer het vlees af en toe voeg wat water of witte wijn toe als nodig. Haal het laatste half uur het folie er van af.

Top

 


  Belgische friet van Nederlandse aardappels

Toon van der Heijden teelt Hansa en Bintje (speciaal voor de friet)
“Aardappels telen is een uitdaging. Ik doe dat zo duurzaam mogelijk. Het is een product waar je in de keuken alle kanten mee uit kunt. Van patat tot puree.

Dorst? Dan is een flesje Boerenkracht erbij heerlijk. 

Benodigdheden:

>> aardappels
>> aardappelschilmesje
>> keukenpapier
>> theedoek
>> frietpan
>> zout
>> schaal

 

Voorbereiding:

  1. Schil de aardappels
  2. Snijd de aardappels in plakjes van minimaal 1 cm dik
  3. Snijd vervolgens de plakjes in frietstaafjes van 1 cm
  4. Laat de frietstaafjes enkele minuten in koud water liggen
  5. Droog de gesneden friet in keukenpapier of een schone theedoek
  6. Verwarm de frietpan (160°C)
  7. Als het vet op temperatuur is kunnen de frietjes in de frietpan (4-8 minuten)
  8. Regelmatig schudden van de friet zorgt ervoor dat ze niet aan elkaar plakken
  9. Pak de schaal en leg daarin een paar vellen keukenpapier
  10. Schud de friet in de schaal en laat ze een half uur afkoelen
  11. Verwarm de frietpan (190°C)
  12. Bak de afgekoelde friet nog enkele minuten tot ze mooi goudkleurig zijn
  13. Schud de friet in de schaal (met nieuwe vellen keukenpapier)
  14. Beetje zout erover en een keer opschudden
  15. KLAAR!! En smullen maar!

Top

 


  Een heerlijke relaxdag met Ginseng

Alle dagelijkse stress even helemaal lekker vergeten en wat tijd voor jezelf maken.

Dat zouden we vaker moeten doen!

Benodigdheden:

>> Ginseng-Shampoo
>> Ginseng-zalf
>> Boerenkracht
>> Boek
>> Makkelijke stoel

 

Voorbereiding:

  1. Neem een verfrissende douche en was je haren met Ginseng-Shampoo
  2. Smeer na het afdrogen in met Ginseng-Zalf
  3. Zet een flesje Boerenkracht klaar binnen handbereik
  4. Pak een goed boek en ga zitten in een makkelijke stoel
  5. En relaxen maar.......

Top

 

 
Home | Producten | Bedrijf | Links | Contact
© HollandGinseng.nl